Er der en kur mod Age Spots?

Selv om der er nogen kur mod pigmentpletter, kan de undgås eller lempes. Da disse hud pletter oftest er forårsaget af udsættelse for solen, kan beskyttelse mod solens stråler hjælpe med at forhindre dem i at danne. Adskillige fremgangsmåder kan også anvendes til at reducere forekomsten af ​​alderspletter, herunder topiske cremer, dermabrasio, syre skræl, kryoterapi, og laserterapi.

Alder pletter er også undertiden benævnt leverpletter eller sol pletter, og den videnskabelige betegnelse for disse pletter er sol lentigines. Pletterne normalt vises på områder af huden, der udsættes for solen, såsom hænder, arme og ansigt. Disse små pletter er normalt tan, brun eller grå farve. Denne misfarvning skyldes skader på melanocytter de pigment-producerende celler fundet i huden.

Personer, der har udviklet alder pletter kan prøve flere typer af topiske cremer til at lette disse mørke områder, selvom de fleste ikke er så effektive, som de hævder. Receptpligtige blegning cremer, for eksempel, vil ofte lette den omgivende hud. Mindre barske og over-the-counter lyn cremer, på den anden side, måske ikke engang arbejde på alle som en kur mod alderspletter.

Nogle mennesker kan også overveje at dermabrasio og kemisk peeling, når de søger efter en kur mod alderspletter. Under en dermabrasion procedure, er de øverste lag af huden bogstavelig talt slibes væk. Dette vil ofte resultere i skorpedannelse og mulig ardannelse før forekomsten af ​​pigmentpletter formindskes. Sure skræl også fjerne de øverste lag af huden, men det kan tage flere sessioner.

Kryoterapi kan også bruges som en kur mod alderspletter. Under denne procedure bliver flydende nitrogen anvendt til at fryse alderspletter, der forårsager de abnorme melanocytter at dø. Laserterapi kan også anvendes til at hærde alderspletter, men denne fremgangsmåde er typisk meget dyrt. Det kan også tage flere sessioner før alder pletter bliver mindre mærkbar.

Forebyggelse betragtes ofte bedre end en kur for alderspletter, da de kan være vanskelige at udrydde. Undgå solen er typisk den bedste måde at begrænse skaden. Folk er ofte særligt opfordres til at holde sig ude af solen i løbet af formiddagen og tidligt på eftermiddagen timer, når de stråler er mest intense.

De, der ønsker at gå ud i solen i løbet af disse timer skal beskytte sig mod solen. Dette kan ofte opnås med tøj. Langærmede skjorter og lange bukser kan forhindre solens stråler i at nå en persons hud, for eksempel. Hatte kan bruges til at skygge og beskytte en persons hoved og ansigt.

Solcreme kan også bruges som en forebyggende foranstaltning eller helbredelse for alderspletter. Eksperter anbefaler at anvende en solcreme med en solbeskyttelsesfaktor (SPF) 15 eller højere på alle udsatte områder af huden, herunder ansigtet. Et bredt spektrum solcreme er typisk bedst, da det hjælper med at beskytte en person fra ultraviolet A (UVA) og Ultraviolet B (UVB) stråler.

Hvad Er Laser Skin Care?
What Is Involveret i Øjenbryn Tattoo Removal?
Hvordan Må jeg Vælg de Bedste Manicure Saks?
Hvordan Må jeg Get Tyk Hair?
Hvad Er Barbering Pimples?
Hvordan jeg Vælg den bedste tandbørste for seler?
Hvordan vælger jeg den bedste Oil Control Primer?
Hvad er varm hudtone?
Hvad er ett Pude Hårbørste?
Hvad er en hestehale Wig?
Hvad er de bedste tips til at fjerne Dreadlocks?

Leave a Reply