Hvad er de forskellige typer af makeup?

Makeup er blevet anvendt i århundreder til at forbedre udseendet af det menneskelige legeme, især ansigtstræk. Brugen af ​​makeup i vestlige kulturer er primært blandt kvinder, og rundt om i verden, er det bruges af både mænd og kvinder til forskellige formål. Der er typer makeup rådighed for hver del af ansigtet, og dens funktion er at ændre udseendet uden at påvirke strukturen af ​​ansigtet.

Læbestift er en af ​​de mest almindelige typer af makeup, og er beregnet til at blive anvendt til læberne at tilføje konsistens og farve. Læbestift indeholder forskellige nuancer, eller pigmenter, olier og voks, der hjælper farven klæber til læberne. Læbestift er oftest båret af kvinder, men ikke udelukkende. Mand læbestift eksisterer, især til brug i teatret, og er kendt som “manstick.” I Storbritannien er læbestift undertiden benævnt “lippy.”

Foundation, også kendt som base, er makeup, der anvendes til ansigt for at udjævne teint, dækker fejl og pletter, og skabe en endnu hudfarve. Den kommer i forskellige farver, dækning typer, og formuleringer. Nogle fundament er olie og blødgørende baseret, selv om denne type falder i unåde hos mange kvinder. Pulver fundament er lettere end olie-baserede fundament, giver større dækning, og klæber til huden lettere. Mineral makeup er blevet meget populære i hele verden i de seneste år, på grund af sin lette vægt, overlegen dækning og formodede positive effekt på huden.

Blush, også kendt som rouge, der anvendes på de kindben at tilføje farve, og skabe et rosenrødt, ungdommeligt udseende. Det er normalt lavet af talkum-baseret pulver med pigment, og påføres med en blød børste til kinderne. Selvom primært båret af kvinder, er blush været historisk båret af begge køn. Mænd blev kendt at påføre rouge på kinderne i løbet af Regency periode i England, i begyndelsen af ​​1800’erne.

Mascara er makeup, der anvendes til øjenvipperne for at gøre dem synes længere, tykkere, mørkere og fyldigere. Det er tilgængeligt i form af væske eller creme, og påføres med en lille mascara stav. Mascara blev opfundet af Eugene Rimmel, en fransk perfumer, i det 19. århundrede. Ordet Rimmel bruges til at beskrive mascara i portugisisk, rumænsk, hollandsk, og flere andre sprog. Den første mascara blev lavet ved at blande kulstøv med vaseline, men i dag er det oftest lavet af vand, pigment og voks fortykningsmidler.

Øjenskygge er makeup, der anvendes på øjenlåg og under øjenbrynene til at gøre øjnene mere attraktive, og trække mere opmærksomhed på dem. Det er også anvendes til at supplere øjenfarve, og til at skabe dybde og dimension. Øjenskygge findes i mange forskellige farver, og er typisk fremstillet af glimmer og en form af pulver. I den vestlige verden, er det betragtes som en kvindes kosmetisk, selv når båret af mænd, men bliver brugt rundt om i verden med begge køn.

Eyeliner anvendes ofte sammen med øjenskygge at definere øjnene. Det anvendes, normalt ved en eyeliner blyant, rundt om kanten af ​​øjnene, og fås i forskellige farver. Det kan findes i en væske, et pulver eller voks base, og anvendes af mænd og kvinder. I de senere år har kraftig brug af eyeliner blandt mænd og kvinder er blevet forbundet med gotisk mode. Det er også blevet populær i emo subkultur, og forskellige andre alternative mode og livsstil.

Neglelak er også en form for makeup populært blandt mænd og kvinder overalt, selvom det traditionelt en kvindes kosmetisk. Det er en lak påføres fingernegle og tånegle med en lille børste. Det leveres i en bred vifte af farver til at komplimentere hudfarve, tøj og tilbehør. Andre typer af makeup omfatter concealer, som bruges til at dække pletter og mangler i huden, før der ansøges fundament, øjenbryn blyanter, bruges til at udfylde og definere tynde bryn, og pulver, som anvendes efter fundament for at indstille makeup og give det en mat finish.

Hvad er en Dead Sea Face Peel?
Hvad Er Mulige Årsager til skøre negle?
Hvad er Liposuction for mænd?
Hvad er forskellen mellem solcreme og Sunblock?
Er det farligt at bruge Nail Polish under graviditeten?
Hvad er Økologisk hårspray?
Hvad Er en Deep Pore Facial?
Hvad er en Hair Removal Clinic?
Hvad er de forskellige Anvendelser for Shea Butter?
Hvordan kan jeg behandle Hard tør hud?
Hvad kan jeg forvente i løbet øreflippen kirurgi?

Leave a Reply