Hvad er glykolsyre?

Glycolsyre er måske den bedst kendte af en gruppe af kemikalier kaldet frugtsyrer eller alfa-hydroxy syrer (AHA). Det er afledt af sukkerroer, så den kan betragtes som et naturligt produkt. Citronsyre fra appelsiner og andre citrusfrugter også falde ind under den samme klassificering som glykolsyre.

Industrielle anvendelser for glykolsyre omfatter fjernelse af rust og affedtning, så ren glykolsyre (normalt sælges i koncentrationer på 70% eller bedre) er yderst farlig for udsat hud. Faktisk mener regering ethvert produkt med en koncentration af glycolsyre over 10% for at være et farligt materiale.

De fleste forbrugere ved, glykolsyre ikke fra sine industrielle anvendelser, men fra dens kosmetiske dem. Glycolsyre anvendes almindeligvis som en naturlig hud exfoliant og fugtighedscreme, selvom der er meget debat i løbet af dets sikkerhed og effektivitet. Nogle fortalere for glykolsyre tyder på, at produkter med en glycolsyre koncentrationer på mindre end 10% er stort set ubrugelige. Problemet er, at mange store kosmetiske producenter, der ikke vil øge af glycolsyre niveauer af frygt for ansvar og class action retssager. Nogle mindre kosmetik virksomheder med high-end kunder gøre tilbyder produkter med mindst 10% glykolsyre koncentration.

Glycolsyre fungerer som en eksfolierende middel på grund af dets høje surhed, men let opløselighed. Når det anbringes på huden som en del af en eksfolierende creme eller gel, glycolsyre går under de beskadigede øvre lag af huden og ødelægger “lim”, som holder død hud på overfladen. Da dette døde hudceller kemisk brændes, de andre bestanddele bærer individuelle flager væk og en vandskylning neutraliserer den resterende syre. Resultatet er en meget glattere hud overflade og et mere ungdommeligt udseende. En anden fordel er glycolsyre evne til at trække fugtighedsmidler i nyligt ekspanderet hudoverfladen. Dette er grunden til kosmetiske tællere ofte sælger et komplet system af hudpleje

resten af ​​alpha-hydroxy linie indeholder befugtningsmidler og neutraliserende at modvirke de korrosive virkninger af glycolsyre.

Kosmetiske exfoliants og fugtighedscremer indeholder glykolsyre kan forlade brugerens hud især følsom over for solen, så mange hudpleje eksperter anbefaler at bruge en solcreme efter exfoliating med glycolsyre. Hvis en 10% koncentration af glykolsyre kan forårsage bekymring over skader i huden, kan en anden anvendelse være endnu mere kontroversielt. Nogle kunder ønsker en mere komplet exfoliation kan vælge en kemisk peeling. I almindelighed involverer en kemisk peel en omhyggelig vask af huden, efterfulgt af en anvendelse af en stærk AHA såsom glycolsyre. Koncentrationen af ​​glycolsyre i kemiske peeling kan være så høj som 50% eller mere. Selv industrielle leverandører af glykolsyre begrænse deres koncentration til 70%, så det er faktisk en meget kraftfuld kemisk proces.

Ofte efter en kemisk peeling, vil en patients hud se ud, som om det var meget solbrændt. Flere dages restitution er ofte nødvendigt for en fuldstændig genopretning af en glykolsyre skræl. Fortalerne for glycolsyre sige, at processen kan forekomme farlige eller uskøn, men resultaterne er værd midlertidige ubehag.

Hvorvidt glykolsyre er et mirakel ingrediens i et kosmetisk Fountain of Youth, kan der ikke være nogen tvivl om, at det er effektivt, når de anvendes korrekt og i den rette koncentration for en persons eksfolierende og fugtgivende behov. Som med enhver anden syre, skal behørig opmærksomhed gives til lagring og adgang. Små børn kan opleve alvorlige hududslæt eller interne problemer, hvis produkterne er ukorrekt anvendelse eller indtagelse.

Hvordan vælger jeg den bedste Anti-Aging Face Serum?
Hvad er Beard Wax?
Hvordan vælger jeg den bedste øjenbryn Wax?
Hvad er Brystforstørrelse?
Hvad er Frontal Baldness?
Hvordan vælger jeg den bedste alder Spot Remover?
Hvad er Dimethicone?
Hvad er Jasmine Water?
Hvad er en bagepulver Douche?
Hvad er ved at afslutte Spray?
Hvad er Dry Shampoo?

Leave a Reply