Hvad er mundhygiejne?

Mundhygiejne er den praksis at holde mund, tænder og tandkød rent og sundt at forebygge tandproblemer ved at fjerne plak og bakterier. Det omfatter tandbørstning, brug af tandtråd, rengøring af tungen, og besøger tandlægen regelmæssigt. De fleste mennesker bør besøge tandlægen to gange om året, men dem med en øget risiko for orale sygdomme, såsom tobak brugere, anbefales at besøge tandlægen oftere. Det er meget vigtigt at følge en oral sundhed regime i hjemmet mellem besøg hos tandlægen.

Tandbørstning medvirker til at fjerne plak og forhindre dannelse af tandsten. Dental plak er en klæbrig film, der danner de tænder og tandkød. Det indeholder bakterier, som kan beskadige gummier og tandemaljen, hvilket fører til tandkødssygdomme, hulrum og gingivitis. Hvis plak lades hærde på tænderne, bliver tandsten, som kun kan fjernes af en fagmand tandrensning hos tandlægen. Det er også vigtigt at børste tungen sammen med tænderne, idet den kan huse bakterier og svampe, der kan forårsage tandproblemer og dårlig ånde.

Regelmæssig børstning er en væsentlig del af mundhygiejne, men det er ikke i sig selv tilstrækkelig, da der er områder i munden, at en almindelig tandbørste ikke kan nå. Derfor er tandtråd anbefales at nå mellem tænderne og rense alle områder af tænderne og gummerne. Interdentalbørster er et alternativ til brug af tandtråd. Nogle orale sundhedsspecialister foretrækker interdental børste, som det er blødere på gummerne. Tandtråd ikke kun hjælper rent mellem tænderne, men også medvirker til at styrke tandkødet. Ud over brug af tandtråd, kan gummi massage med en tandbørste eller gummi tip enhed medvirke til at fastholde sundt tandkød.

En anden mulig værktøj i at praktisere mundhygiejne er en oral Vandingmaskine, som bruger en jetstrøm af vand til at rense munden. Mens der typisk anvendes af dem, der ikke kan tandtråd, såsom personer med seler, kan en mundtlig Vandingmaskine være et nyttigt redskab for næsten alle. Det er i stand til at nå dybere under tandkødet end enten tandbørstning eller tandtråd. Mundskyllevand og dental tyggegummier kan også bidrage til en god oral hygiejne.

Mundhygiejne er også påvirket af livsstil og kost valg. Rygning og tygge tobak er både til skade for oral sundhed. Fødevarer med et højt sukker, især saccharose eller tabel sukker, bidrager til dannelsen af ​​hulrum, som gør andre kulhydrater i et mindre omfang. Sure fødevarer, såsom frugtjuice, sodavand og eddike kan også beskadige tandemaljen og bidrager til hulrummet dannelse. Fødevarer, der fremmer mundhygiejnen omfatter mejeriprodukter, kød, æg, frisk frugt og grøntsager, grøn te og vand.

Opretholdelse mundhygiejne har forgreninger for hele kroppen. Dårlig mundhygiejne kan føre til sådanne sundhedsproblemer såsom cardiovaskulær sygdom, bakteriel lungebetændelse, osteoporose og komplikationer ved diabetes. Det kan også føre til lav fødselsvægt i ens børn.

Hvordan slipper jeg af hævede øjne fra Crying?
Hvordan vælger jeg den bedste Shower Puf?
Hvordan Må jeg Vælg de Bedste Cotton Balls?
Hvad Er en Oil-Based Smøremiddel?
Hvad er en stak Perm?
Hvordan vælger jeg den bedste Bronzer for ben?
Hvordan vælger jeg den bedste bryllup frisure?
Hvad er Fin Tyk Hair?
Hvad er en pensel Hårtørrer?
Hvad er et hår Iron?
Hvilke materialer, der anvendes til fyldning af tænder?

Leave a Reply