Hvordan bruger jeg Fitzpatrick hudtype Scale?

Den Fitzpatrick Hudtype skala bruges til at bestemme en persons hudtype baseret på genetiske faktorer og soleksponering vaner. En samlet hudtype score kan beregnes ved at besvare ti spørgsmål i tre kategorier: Reaktion på solen, tidligere erfaringer med sol, og garvning. Denne score er derefter brugt til at afgøre, hvilken af ​​de seks mulige hudtyper en person har. Besvarelse af hvert spørgsmål kræver selvevaluering, så ærlige svar er nødvendige for at få en nøjagtig score.

Den første kategori i Fitzpatrick hudtype test beskæftiger sig med genetiske faktorer, der påvirker hudens reaktion på solen. Spørgsmål inddrage øjenfarve, naturlige hårfarve, hudfarve i områder typisk ikke udsat for solen, og tilstedeværelsen eller fraværet af fregner. For eksempel vil blå øjne, rødt hår og mange fregner alle give snesevis af nul, mens sort hår, mørk brun hud og ingen fregner hver give snesevis af fire. Kombinationer i mellem vil give score mellem et og tre.

Da testen fortsætter, den anden kategori spørger om tidligere oplevelser i solen. Spørgsmål omfatter, om huden nogensinde bliver brun, den tid det tager at blive brun, hvad der sker med langvarig udsættelse for sol, og hvordan ansigtet reagerer på sollys. Drejning rødt, vil aldrig garvning, eller oplever følsomhed i solen giver snesevis af nul, mens du tænder brun inden for timer og aldrig brænde vil give snesevis af fire.

Så tredje kategori beder to spørgsmål om garvning. Det spørger, hvordan nylig huden fik lov til at være i solen, og om kropsdele med vilje blev udsat. En score på nul svarer til solen over tre måneder siden, mens en fire vedrører eksponering inden for de seneste to uger.

Efter Fitzpatrick hudtype Skala spørgsmål er afsluttet, skal de numeriske svar på hvert spørgsmål lægges sammen. I alt fra nul til syv lig hud type I. En score på 8 til 16 er hud type II, mens 17 til 25 er type III. Højere totaler i 25 til 30 udbyttet hudtype IV, mens et antal over 30 svarer til hudtyper V og VI.

Hudtype I er yderst følsom altid brændende hud, som aldrig bliver brun, medens type II er meget følsom, ofte brændte hud, sjældent brunfarvninger. Gradvist garvning, lejlighedsvis brændende hud er type III, og type IV er hud, der sjældent brænder og altid bliver brun. Type V er mørk hud, der ikke reagerer dårligt til solen, og type VI er meget mørk hud, der har aldrig brændt.

Den Fitzpatrick Hudtype Skala bruges primært i dermatologi, men enkeltpersoner kan bruge vægten til at lære, hvordan man bedre beskytte sig selv mod farlige ultraviolette stråler. Et konkret indikation af solens farer kan bidrage til at forebygge hudkræft. Kendskab hudtype kan hjælpe med at bestemme sandsynligheden for at en person får hudkræft og den mest hensigtsmæssige dermatologisk behandling af mange forskellige hudproblemer, herunder psoriasis.

Hvilke Er de anvendelser af Clear Mascara?
Hvad er ett Wet Set?
Hvordan vælger jeg den bedste Roll-On Wax?
Hvad er Korrigerende Concealer?
Hvordan vælger jeg den bedste Luffa?
Hvad er Lavender Shampoo?
Hvordan vælger jeg den bedste Beard Brush?
Hvad er Cold Cream?
Hvad Er Øjenbryn Fyldstoffer?
Hvordan kan jeg fjerne acne?
Hvordan vælger jeg den bedste Stub trimmer?

Leave a Reply