Hvordan kan jeg reparere beskadiget hår?

En enkelt hår er sammensat af tre lag: det inderste medulla, den midterste cortex og den ydre overhuden. Beskadigelse et hvilket som helst eller alle disse lag forårsager skader på håret. Tydelige tegn på skader på håret er skørt, tørt og kedeligt udseende hår. Split ender, ledningsrod og hårtab er almindeligt i skadet hår.

Så er det muligt at reparere skadet hår? I sandhed, kan skadet hår ikke kan repareres. Det kan behandles med forskellige hårplejeprodukter eller hjemmelavet retsmidler for at forbedre sit udseende, men disse foranstaltninger er kun en midlertidig løsning, og skal ofte gentages for de effekter til sidst. Den eneste reelle måde at reparere skadet hår er ved at afskære de beskadigede dele og lade ny vækst finder sted.

Men, om håret er skåret af eller eventuelle midlertidige behandlinger forsøgt, er det nødvendigt at vide, hvad er årsagerne og af hensyn til skaden, ellers problemet vil bare varer ved. Hår kan opstå fra alt for mange kemiske behandlinger, overdreven brug af varmt hår-styling udstyr, over-grooming og konstant brug af hårpynt. Andre årsager kan omfatte dårlig kost, medicin, stofmisbrug, og virkningerne af forurening, tørt vejr, sol og saltvand.

Når årsagen er identificeret, kan de nødvendige skridt til at reparere skadet hår skal træffes. Skær spaltede spidser og bruge en fugtgivende shampoo eller anden specielt formuleret shampoo til tørt hår. Hår fugtgivende og dyb condition er afgørende for håndtering af kruset hår.

Køb en kvalitet balsam eller bruge hjemmelavede balsam. Der er forskellige opskrifter ved hjælp af en blanding af forskellige ingredienser som æg, mayonnaise, vitamin E, citroner, jorden bukkehorn, henna, honning, avocado, banan, hibiscus kronblade, kamfer, cider eddike, glycerin og olier af oliven, kokos, mandler, hjul , jojoba, lavendel, rosmarin, salvie, og tranebær. Sædvanligvis balsam påføres håret, efterlades på i 15-30 minutter og derefter skylles.

En varm olie behandling kan også virke. Anvend varm olie til håret før sengetid, og vask med mild shampoo den følgende morgen. Rengør håret blidt, massage hovedbunden og lad det lufttørre. Undgå rengøring hår for ofte, da dette strimler hår af naturlige, æteriske olier og gør det tør og skør. For at undgå hår knækker, ikke børste vådt hår og ikke over-børste.

Gå med frisurer, der passer til den naturlige hårvækst og kræver lidt manipulation. Undgå at bruge hair extensions eller eventuelle hår tilbehør, som kan stresse den ødelagte hår. Give afkald på kemiske behandlinger helt eller i det mindste reducere deres hyppighed. Snarere end at forsøge at reparere skadet hår på et senere tidspunkt, er det muligt, med passende hårpleje, for at forebygge skader, før det sker.

Hvad er årsagen min mund til at Shed hud?
Hvordan kan jeg pleje et hvidt skæg?
Hvordan vælger jeg den bedste Clay Soap?
Hvad er glutenfri Shampoo?
Hvad er en Facial Peel?
Hvad er de bedste tip til Tanning med lys hud?
Hvad er de forskellige typer af Wig Supplies?
Hvad Er Vetiver Perfumes?
Hvad er et protein Hair Treatment?
Hvad er de almindeligste årsager til mørke rande hos mænd?
Hvad er Baby Balm?

Leave a Reply